Ο Δρόμος του περιπλανώμενου λύκου

Νεαρέ άνδρα, το ταξίδι μας ξεκινά τώρα.

Στην φεουδαρχική Ιαπωνία, αιώνες πρίν από εμένα κι εσένα, ένα 16χρονο αγόρι αρνήθηκε να πολεμήσει στο τάγμα του γηραιού πολεμάρχου Ουκίτα. Βρήκε τον συμπολεμιστή πατέρα του και του’πε ότι δεν θα’ναι πλέον υποτελής σε κανέναν. Η μάχη χάθηκε και το αγόρι ξέφυγε στα βουνά.

Ήταν ο θρυλικός ξιφομάχος Μιγιαμότο Μουσάσι.

Οι αθάνατες Μοίρες θέλησαν τον Μουσάσι να περιπλανηθεί σαν αγρίμι μέχρι τα γεράματα. Κατατρόπωσε πάνω από 60 μονομάχους στην ζωή του, τους περισσότερους με ξύλινο σπαθί. Αδάμαστος κι ανίκητος, πέθανε σε μιά σπηλιά μαζί με το τελευταίο του χειρόγραφο, το Dokkodo: «Ο Δρόμος του να βαδίζεις μόνος.»

Λίγους μήνες πρίν γεννηθεί ο υιός μου ο Κάλχας, νοσηλεύτηκα με βαριά διαβητική κετοξέωση. Έτοιμος για τον θάνατό μου, έγραψα πρόχειρα στον υιό μου την μετάφραση το Dokkodo σ’ένα κομμάτι χαρτί. Ο Δρόμος του περιπλανώμενου λύκου είναι μιά ερμηνευτική προσέγγιση αφιερωμένη σ’αυτόν.

Song of the Devil.

 1. Μην πάς κόντρα στο πεπρωμένο σου (yoyo no michiwo somukukoto nashi)
  Ο πολιτισμός καταρρέει, ο Ελληνισμός αυτοκτονεί κι οι λύκοι που απομένουν είναι ελάχιστοι. Μην τρέφεις αυταπάτες, δέξου τα πράγματα όπως είναι.
  *
 2. Μην αποζητάς την εύκολη ζωή (mi ni tanoshimi o takamazu)
  Οι πολλές απολαύσεις θα σε θαμπώσουν κι οι πολλές ανέσεις θα σε χαζέψουν. Γίνε αυτάρκης για να κρατάς το μυαλό σου κοφτερό.
  *
 3. Άφησε τις προκαταλήψεις σου (yorozu ni iko no kokoro nashi)
  Η ανεξαρτησία της αγέλης είναι αδιαπραγμάτευτη. Μην δείχνεις αντιπάθειες και μην την μπλέκεις σε ανούσιους τσακωμούς.
  *
 4. Σκέψου βαθύτερα τους άλλους από σένα (mi o asaku omoi yo o fu kaku omou)
  Όσο και να προσπαθείς να ξεγελάς τους ανθρώπους, κάποια στιγμή θα βρείς τον δάσκαλό σου. Να’σαι αληθινός για να κερδίσεις τον σεβασμό τους.
  *
 5. Ξέχνα όσα ποθείς (issho no aida yokoshin omoazu)
  Ο περιπλανώμενος λύκος δεν εξαγοράζεται με ηδονές και φανταχτερά μπιχλιμπίδια. Το ταξίδι είναι που μετράει, αυτή είναι η πραγματική ανταμοιβή του.
 6. Μην μετανιώνεις για τίποτα (waga koto ni oite kokai wo sezu)
  Ό,τι έγινε, έγινε. Νόμος μας είναι το δίκαιο του ισχυρού, γι’αυτό μην λογομαχείς, μην ζητάς συγγνώμες και μην δίνεις εξηγήσεις εκτός αγέλης.
  *
 7. Μην φθονείς κανέναν (zen aku ni ta wo netamu kokoro nashi)
  Το Αιώνιο Σύμπαν είναι απρόσωπο, δεν δείχνει συμπάθειες και δεν κάνει χάρες. Περιφρόνησε όσα δεν μπορείς ν’αρπάξεις και μην κρατάς κακίες.
  *
 8. Μην προσκολλάσαι σε τίποτα (izure no michi nimo wakare wo kanashimazu)
  Όλα κάποτε τελειώνουν. Σημαίνεις λιγότερα για τους άλλους απ’όσο οι συναισθηματικές σου εξαρτήσεις σε κάνουν να νομίζεις.
  *
 9. Μην κρατάς κακίες (jita tomoni urami kakotsu kokoro nashi)
  «Πρέπει τους εχθρούς σου να τους εξουδετερώνεις ολοκληρωτικά» γράφει ο Νικολό Μακιαβέλι. Έτσι, δεν θα’χεις μετά λόγο να διαμαρτύρεσαι.
  *
 10. Μην αναλώνεσαι σ’αγάπες (rembo no michi omoi kokoro nashi)
  Ο περιπλανώμενος λύκος δεν κάνει γάμους και πλαγιάζει με όποια θέλει. Βρές λοιπόν μιά καλή ερωμένη να πλαγιάζεις μαζί της.
  *
 11. Μην δείχνεις ιδιαίτερες προτιμήσεις (mono goto ni suki konomu koto nashi)
  Όταν δείχνεις συμπάθειες ή αντιπάθειες διακυβεύεις την ανεξαρτησία της αγέλης. Να’σαι αμερόληπτος για ν’αποκτήσεις ακλόνητο νου.
  *
 12. Μην σ’απασχολεί το πού ζείς (shitaku ni oite nosomu koto nashi)
  Οι ανέσεις του σπιτιού είναι για τις γυναίκες. Είσαι άνδρας, σκληραγωγήσου αντιμετωπίζοντας το κρύο και την ζέστη, τον αέρα και τα κύματα.
  *
 13. Αδιαφόρησε για την γεύση του φαγητού (mi hitotsuni bishoku o konomazu)
  Τα σνακ θα σε παχύνουν και το αλκοόλ θα σου καταστρέψει το συκώτι. Είσαι ό,τι τρώς, γι’αυτό τρώγε αυγά, κρέας, πράσινα λαχανικά και φρούτα εποχής.
  *
 14. Παράτα ό,τι σου είναι άχρηστο (dai mono naru furuki dogu shoji sezu)
  Ο μεγαλύτερος θησαυρός είναι η ελευθερία σου, αυτή ξεκινά από μέσα. Σπάσε τις αόρατες αλυσίδες των ψεύτικων αναγκών και ζήσε σαν λύκος.
 15. Μην ασχολείσαι με δεισιδαιμονίες (wagami ni itari monoimi suru koto nashi)
  Σήμερα η εμμονική θρησκεία της Λευκής Ενοχής παραδίδει την ευνουχισμένη Ευρώπη στις φλόγες του Ισλάμ. Μην γίνεσαι θύμα των εγκληματικών δογμάτων της.
  *
 16. Μην συλλέγεις άχρηστα πράγματα (dai mono naru furuki dogu shojisezu)
  Ο περιπλανώμενος λύκος ούτε κυνηγά τα τρόπαια ούτε κρατά ενθύμια. Σου αρκεί μιά μοτοσυκλέτα, σύνδεση στο διαδύκτιο κι όσα μπορείς ν’αρπάξεις.
  *
 17. Προετοιμάσου για τον θάνατό σου (michi ni oite wa shi o itowazu omou)
  Εσύ κι εγώ μιά μέρα θα πεθάνουμε, να’σαι βέβαιος γι’αυτό. Μην σπαταλάς τον χρόνο που σου απομένει.
  *
 18. Όλα αχρηστεύονται (roshin ni zaiho shoryo mochiyuru shoryo ni kokoro nashi)
  Η απληστία θα σ’αποδυναμώσει και θα σε κατασπαράξει. Όταν γεράσεις, μοίρασε δίκαια όλα τα υπάρχοντά σου στα παιδιά σου.
  *
 19. Θεούς σέβου και μην τους υπολογίζεις (Bushin wa totoshi Bushin o tanomazu)
  Στο ταξίδι μας καθοδηγεί η δράκαινα Αθηνά, αρχέγονη (προϊστορική) θεά του Χάους και της σοφίας. Τα λάφυρα θα τα γραπώσεις όλα μόνος σου.
  *
 20. Προτίμησε την τιμή σου απ΄την ζωή σου (mi o sutetomo myori wa sutezu)
  Ένας βίος αισχρός και μάταιος αποκλείει έναν λαμπερό θάνατο. Διώξε λοιπόν απ’την ζωή σου τους λουζεράδες, τους αλκοολικούς και τους κίναιδους.
  *
 21. Μην ξεστρατίσεις απ’τον Δρόμο (tsune ni Hyoho no michi wo hanerazu)
  Η ατραπός της Αρετής βρίσκεται ανάμεσα σε κορωμένες φωτιές και ταραγμένα νερά. Βάδιζέ την χωρίς φόβο στην καρδιά σου.

email@alexandrosmarinos.com

Δημιουργός: Chief Ambrax

Είμαι ο Αθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ, γενάρχης και πρώτος πατριάρχης της Πατριάς Άμβρακος. Γεννήθηκα την 11η μέρα του Μουνιχιώνος, 2753 έτη μετά την πρώτη καταγεγραμμένη Ολυμπιάδα (26 Απριλίου "1977"). Είμαι αυτόχθονας ιθαγενής Έλληνας Δωρικής καταγωγής και από τους δύο γονείς. Έχω τρία τέκνα: Την Σοφία Αλεξάνδρα, την Αριάδνη Θάληστρις και τον Κάλχα τον Άμβρακα. Είμαι 40 ετών και ο πρεσβύτερος της πατριάς μας. Πατέρας και τέκνα, ακολουθούμε την ατραπό της Αρετής, βαδίζοντας χωρίς φόβο ανάμεσα στις κορωμένες φωτιές και τα ταραγμένα νερά αυτών των χαλεπών καιρών, καθοδηγούμενοι από τους προγόνους μας. Η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.