YODO: You only die once

Σαν σήμερα το 1970 αυτοκτόνησε τελετουργικά ο λογοτέχνης Γιούκιο Μισίμα.

Ο ενσαρκωμένος σαμουράι που τα βιβλία του μου κρατάνε συντροφιά στα ταξίδια, πρίν κόψει την κοιλιά του μ’ένα καλοακονισμένο ξιφίδιο μίλησε απ’το μπαλκόνι σ’ένα πλήθος ενστόλων που τον χλεύαζαν: «Πώς γίνεται να’χει αξία η ζωή μέσα σ’ένα περιβάλλον όπου έχει πεθάνει το πνεύμα;» Απογοητευμένος, χαιρέτησε φωναχτά τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και ψιθύρησε: «Νομίζω ότι ούτε κάν με προσέχουν…»

Είχε προβλέψει το τέλος της Ιαπωνικής ψυχής.

Μισόν αιώνα αργότερα, η εμμονική θρησκεία της Λευκής Ενοχής παραδίδει την ευνουχισμένη Ευρώπη στο τρομερό Ισλάμ την ώρα που η πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας τυλίγεται στις φλόγες του! Κι οι απόγονοι των κυριάρχων της Μεσογείου απολογούνται σε βιαστόσφυγες γιατί τρώνε ομελέτα με χοιρινό! Ο πολιτισμός καταρρέει ενώ λιπόψυχες υπάρξεις πανηγυρίζουν για τις προσφορές της Black Friday και τα φανταχτερά μπιχλιμπίδια που θ’αγοράσουν!

Ο άλλοτε αλύγιστος κι αγονάτιστος Ελληνισμός αυτοκτονεί: Μπορείς ν’αντέξεις τον αργό θάνατό του, νεαρέ άνδρα; Μπορείς να βαδίσεις τον ευγενή Δρόμο χωρίς φόβο, χωρίς να ξεστρατίσεις; Να περιπλανηθείς σαν αδάμαστος λύκος, με συνταξιδιώτες όσους αδερφούς απέμειναν, ανάμεσα σε αναρίθμητους κόλακες με την νοοτροπία του ανατολίτη δούλου που θα σε ρωτάνε τί ζώδιο είσαι, τί σπουδάζεις ή τί δουλειά κάνεις;

Αδάμαστος, νεαρέ λύκε, είσαι όταν η ίδια σου η ζωή είναι θέληση για δύναμη.

«Περιπλανώμενε ταξιδιώτη,
ποιός είσαι;
Σε βλέπω να προχωρείς το δρόμο σου,
δίχως περιφρόνηση, δίχως αγάπη,
με ανεξιχνίαστα μάτια
υγρός και θλιμμένος σαν σκαντάγιο
που γύρισε στο φώς ανικανοποίητο
από κάθε βάθος –
τι έψαχνε εκεί κάτω;»

Αδερφέ μου, έφτασα ήδη 40 χρονών. Τα νιάτα δεν κρατάνε για πάντα.

  • Νομίζεις ότι έχεις χρόνο, είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε στους νέους.
  • Οι σπουδές είναι χαμένος χρόνος, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
  • Δεν θα ξαναγίνεις ποτέ 20, γυμνάσου σκληρά και βγάλε λεφτά.
  • Δεν θα ξαναγίνεις ποτέ 30, σχεδίασε να αφήσεις απογόνους.
  • Νομίζεις ότι σε νοιάζονται, είναι άλλο ένα ψέμα που λένε στους νέους.
  • Οι άνθρωποι είμαστε μοχθηροί, νόμος μας είναι το δίκαιο του ισχυρού.
  • Εκτός αγέλης, μην λές ποτέ συγγνώμη και μην δίνεις ποτέ εξηγήσεις.
  • Το Αιώνιο Σύμπαν δεν θα στην χαρίσει, εσύ κι εγώ μιά μέρα θα πεθάνουμε.

Αν ήμουν ο πατέρας σου θα σου’λεγα από νωρίς να μην σπαταλήσεις τα νιάτα σου.

Νομίζεις ότι έχεις χρόνο, είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ξεστομίζουν οι αφελείς γονείς: «Αιώνιοι έφηβοι» που έκαψαν τα νιάτα τους κυνηγώντας τις εφήμερες απολαύσεις. Έτσι, οι υιοί τους σήμερα εθίζονται στα βιντεοπαιχνίδια, στα πορνό και στα social media αντί να γυμνάζονται, να διαβάζουν βιβλία και να βγάζουν λεφτά. Πότε θα καταλάβουν πόσο σύντομη είναι η ζωή; Πότε θα θυμηθούν ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω;

Οι σπουδές είναι χαμένος χρόνος, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η ιατρική, η νομική κι η μηχανική: Επιστήμες που δεν μπορείς να τις μελετήσεις ολομόναχος. Ο νέος στην Ελλάδα των ανέργων πτυχιούχων τρώει με το κουτάλι το ψέμα ότι θα τελειώσει μιά σχολή και θα κάνει δουλειές με φούντες. Τα πτυχία διαπολιτισμικών σπουδών, καλών τεχνών και ψευδοεπιστημών σαν την ψυχολογία είναι εντελώς άχρηστα στην αγορά εργασίας.

Δεν θα ξαναγίνεις ποτέ ούτε 20 ούτε 30, γυμνάσου σκληρά και σωστά, κάνε έξυπνες μπίζνες για να βγάλεις λεφτά και σκόρπισε λυσσαλέα τον σπόρο σου. Και διάβασε πολλά βιβλία. Τα γηρατειά θα σου στερήσουν την νεανική ρώμη και την νεανική διαύγεια. Θα σου στερήσουν ακόμα και την ανδρεία αν μέχρι τότε η φλόγα που καίει στην σκοτεινή, ανδρική καρδιά σου έχει σβήσει. Η φλόγα της αρχέγονης αρσενικής ενέργειας!

Στο ταξίδι θα συναντήσεις τυχοδιώκτες, διεφθαρμένους και συκοφάντες.

Νομίζεις ότι σε νοιάζονται, είναι άλλο ένα ψέμα που ξεστομίζουν οι αφελείς γονείς: Το ίδιο λένε οι απεγνωσμένοι κίναιδοι που δοκιμάζουν την τύχη τους, το ίδιο κι οι γυναίκες κούγκαρ που αναλώθηκαν σε φευγαλέες αγάπες και τώρα ψάχνουν για «σοβαρή σχέση» (δηλαδή να τις φροντίζεις). Δεν τους καίγεται καρφί. Σημαίνεις λιγότερα για τους άλλους απ’όσο οι συναισθηματικές σου εξαρτήσεις σε κάνουν να νομίζεις.

Οι άνθρωποι είμαστε μοχθηροί, νόμος μας είναι το ασύμβατο με κάθε αδυναμία δίκαιο του ισχυρού. Ο δρόμος ανάμεσα σε ποτάμια αίματος και σορούς ηττημένων αντιπάλων. Μην νομίζεις ότι οι διεφθαρμένοι νομοθέτες στην αθέμιστη Ευρώπη είναι φίλοι σου: Στόχος τους είναι να σε ξεγελάσουν, να σου περάσουν ένα ζευγάρι χειροπέδες και στο τέλος να σ’ευνουχίσουν. Κανένας ανθρώπινος νόμος δεν θα σε προστατέψει απ’την βία ή την αδικία.

Εκτός αγέλης, μην λές ποτέ συγγνώμη σε κανέναν και μην δίνεις ποτέ εξηγήσεις για τίποτα. Ποιός ο λόγος να λογομαχείς με ξένους σαν να’τανε αδέρφια σου; Φαντάζεσαι τον Τζένγκις Χάν ν’απολογείται για τις κατακτήσεις του σε οποιονδήποτε εκτός απ’τους Μογγόλους συμπολεμιστές του; Να συνομιλεί με τους εχθρούς του αντί να τους σφαγιάζει; Την αφοσίωσή σου αξίζουν μόνον η οικογένειά σου κι οι στενότεροί σου φίλοι.

Το Αιώνιο Σύμπαν δεν θα στην χαρίσει, εσύ κι εγώ είμαστε θνητοί κι είναι αναπόφευκτο μιά μέρα να πεθάνουμε. Η ζωή είναι σκληρή: Όσο δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις την καλή σου εικόνα, να την δείς κομματιασμένη από συκοφάντες, να παλέψεις με νύχια και με δόντια για την αγέλη σου, ο θάνατός σου θα’ναι μάταιος. Ζήσε ελεύθερος σαν λύκος και στάσου αγέρωχος εμπρός στις θρομβωμένες μάζες που τρέμουν το ψαλίδι της Ατρόπου!

You live every day.
You only die once.

email@alexandrosmarinos.com

Δημιουργός: Chief Ambrax

Είμαι ο Αθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ, γενάρχης και πρώτος πατριάρχης της Πατριάς Άμβρακος. Γεννήθηκα την 11η μέρα του Μουνιχιώνος, 2753 έτη μετά την πρώτη καταγεγραμμένη Ολυμπιάδα (26 Απριλίου "1977"). Είμαι αυτόχθονας ιθαγενής Έλληνας Δωρικής καταγωγής και από τους δύο γονείς. Έχω τρία τέκνα: Την Σοφία Αλεξάνδρα, την Αριάδνη Θάληστρις και τον Κάλχα τον Άμβρακα. Είμαι 40 ετών και ο πρεσβύτερος της πατριάς μας. Πατέρας και τέκνα, ακολουθούμε την ατραπό της Αρετής, βαδίζοντας χωρίς φόβο ανάμεσα στις κορωμένες φωτιές και τα ταραγμένα νερά αυτών των χαλεπών καιρών, καθοδηγούμενοι από τους προγόνους μας. Η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.